
sobors.hu
A sörtésztában sült hal kívül ropogós, belül omlós. Ízletes paradicsomos mártás illik hozzá, de aki ezt nem szereti, bármi mással is kínálhatja. A friss fűszerektől és a sörtől különleges ízt kap a hal, így avanzsál ünnepi fogássá.
Hozzávalók:
4 szelet tengeri hal
1 db citrom
25 dkg liszt
3 dl sör
3 db tojás
só, bors, szerecsendió
olaj a sütéshez
Hozzávalók a paradicsomos mártáshoz:
2 fej vöröshagyma
12 db paradicsom
6 evőkanál, lehetőleg olíva olaj
4 dl sör
só, bors, petrezselyem, bazsalikom
Elkészítés:
A halat csíkokra vágjuk és ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével, majd állni hagyjuk.
Egy tálban összekeverjük a tojást, a lisztet és a sört, s ezt is ízesítjük sóval, borssal.
Megmártjuk benne a halcsíkokat, és forró olajban megsütjük.
Egy serpenyőben olíva olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, majd ízesítjük bazsalikommal, petrezselyemmel, sóval, borssal, végül felöntjük a sörrel, és megpároljuk. Addig pároljuk, amíg el nem fő a leve!
Címlapkép: Illusztráció / sobors.hu
Népszerű cikkek a rovaton belül
Kolbásztök receptek
Ha unod a lecsót, inkább grillezd a paprikát!
Méhpempő, az élet elixir
Kókuszzsír, az egészséges főzés alapja
Padlizsánkrém: Egészséges, finom és gyorsan elkészíthető
Cseresznye lekvár
Sztrapacska
Fehérboros-fokhagymás csirkecomb
Amerikai almás pite