november 20, 2024
pizzás csiga

getty images

Kicsit hosszadalmas, de nagyon klassz kaja…

Hozzávalók:

– a tésztához: 50 dkg liszt, 1 kk cukor, 25 g élesztő, 2 tojás, 1 tojássárgája, 80 g vaj, 3 ek olaj, 1 dl víz

– a töltelékhez: 140 g paradicsompüré, 1 ek csípős paprikakrém, 1 kk oregánó, só, bors, 10-12 bazsalikomlevél, 1 szál (kb 15 cm) rozmaring, 100 d olajbogyó, 1 kk kapribogyó, 4 ek olívaolaj, 50 g parmezánsajt.

Keverőtálba szórjuk a lisztet. 1 dl vízbe beletesszük a cukrot, az összemorzsolt élesztőt, s a liszt közepébe öntjük. A széléről egy kis lisztet szórunk rá. 10 percig kelesztjük.

Ha megkelt az élesztő, hozzátesszük a 2 tojást, a vajat, a sót, és még kb 2-3 dl vizet. Keverőgéppel hólyagosra keverjük. 30 percig kelesztjük.

A paradicsompürét, a paprikakrémet, az oreganot, a borsot összeöntjük. Összevágjuk a zöldfűszereket, és az olajbogyókat. Hozzátesszük a kapribogyót, az olívaolajat és a parmezánt. Ez lesz a töltelék.

A megkelt tésztát erősen átgyúrjuk, 40×40 cm nagyságúra nyújtjuk, rátesszük a tölteléket, és feltekerjük. 2,5 – 3 cm széles darabokat vágunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük az egyik vágott oldalukra, és megkenjük olvasztott vajjal. Nem baj az sem, ha összeérnek, jól fog mutatni. 30 percig kelesztjük a tepsiben.

A sütőbe tétel előtt tojássárgájával összekevert olajjal kenjük meg, és 220 fokon 20-25 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Fotó: getty images