
Fotó: NAK/Lévai Zsolt
A szigorú élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági rendszer, benne a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is garantálja, hogy kizárólag biztonságos magyar hús kerülhet a lakossághoz a húsvéti ünnepekre készülve is – közölte a Nébih.
Mindezt most a ragadós száj- és körömfájás (RSZKF) árnyékában kiegészítő biztosítékokkal is megerősítette a hatóság: még szigorúbb állategészségügyi intézkedések szolgálják az élelmiszerbiztonságot – írták.
A közlemény szerint a magyar emberek a második legjobban működő, állam által felügyelt területnek tartják az élelmiszerlánc-biztonságot. Emellett a húsok és a húskészítmények is dobogós helyen szerepelnek, ha arra kell válaszolni, mely termékeknél fontos, hogy az magyar előállítású legyen. Az okok között, a magyar munkahelyek támogatása mellett elsősorban az szerepel, hogy a hazai termékek jobb minőségűek, finomabbak, valamint biztonságosabbak.
Mindez alátámasztja, hogy a magyar emberek tisztában vannak az élelmiszerelőállítás és annak hazai felügyeletének értékével. Kiemelten fontos, hogy senki se üljön fel a tévhiteknek. A magyar hús és húskészítmények továbbra is tökéletes alapul szolgálnak minden étkezéshez. A hazai hústermékek választásával pedig, az egészségestudatos táplálkozás mellett, a magyar állattenyésztés fennmaradását is hatványozottan támogatják jelenleg a vásárlók – olvasható a Nébih közleményében.
MTI
Népszerű cikkek a rovaton belül
Csehországba továbbra is tilos kecskét, szarvasmarhát és sertést bevinni Magyarországról és Szlovákiából
Az európai piac több mint felének kiszolgálására is elegendő a magyar tormatermés
A magyar fogyasztók a minőségi húsvéti sonkákat keresik
Magyar ételkülönlegességeket is lehet kapni a szingapúri Food and Hotel Asia kiállításon
Együnk bárányt!
Húsvétra a hagyományos sonkát keresik a legtöbben
80 exportképes élelmiszeripari gyártó mutatkozik be az idei OMÉK-on
A fekete berkenye mellékhatásai és ellenjavallatai
Több mint 2400 vetélytárs legyőzésével lett a Kövér Pálinkafőzde kajszija 2025 Legjobb pálinkája