Az év végén, különösen december utolsó két hetében kelendő a minőségi, magasabb hozzáadott értékű pezsgő – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
Összefoglalójuk alapján belföldön évente mintegy 200 ezer hektoliter pezsgő készül, ennek csaknem a harmada kerül külföldi vevőkhöz.
A legnagyobb exportpiac Észtország, Kanada, Lettország, Románia és Svédország, míg Magyarországra főképp magas hozzáadott értékű olasz és német import érkezik
– írták.
A NAK a vevői igények alapján úgy látja, hogy egyre többen keresik a könnyedebb, gyümölcsösebb ízeket. Ennek megfelelően nő a rozé pezsgők kereslete, és sokan vesznek ma már alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes pezsgőket is.
A gyártók követik az új igényeket, így a vásárlók ezekből is egyre szélesebb kínálatot találnak az üzletekben – tették hozzá.
NAK / MTI
Népszerű cikkek a rovaton belül
Nem csak főzelék készülhet a lencséből
Búcsúztassuk az óévet hazai virslivel!
Pályázzon tájjellegű étellel!
Egyre több halat eszünk!
Magyar gasztronómia a csúcson: tíz honi étterem nyert el idén Michelin-csillagot
A magyar sertéshús vásárlására hívja fel a figyelmet az agrárkamara
A globális élelmiszerárak több mint másfél éves csúcsra emelkedtek novemberben
Magyar éremesővel zárult a világ legrangosabb sajtversenye
Tovább bővült a HÍR védjegyes termékek köre