A birkapörkölt hagyományos hajdúsági étel, mely a helyi emberek első számú ünnepi eledele. A Hortobágy őshonos tenyésztett állatából, a rackajuhból készül.
Régi pásztorétel, mely hagyományosan bográcsban készült, bő zsíron, sok hagymával jól megmosott, feldarabolt birkahússal. A helyi hagyományok őrzésére több hajdúsági település is rendez évente birkapörkölt-főző versenyt, illetve fesztivált.
Fotó: agrarkapu.hu
Népszerű cikkek a rovaton belül
Ha unod a lecsót, inkább grillezd a paprikát!
Méhpempő, az élet elixir
Kókuszzsír, az egészséges főzés alapja
Padlizsánkrém: Egészséges, finom és gyorsan elkészíthető
Cseresznye lekvár
Sztrapacska
Fehérboros-fokhagymás csirkecomb
Amerikai almás pite
Töltött alma