Egy egyszerű, ám nagyszerű, zsírmentes recept a fehérbor és a fokhagyma kedvelőinek.
Hozzávalók
csirke alsó combok
Pácnak: jódozott só, sok zúzott fokhagyma, zúzott bors, kakukkfű, rozmaring, 1-2 dl fehérbor
Elkészítés
A fehérborba beletesszük a fűszereket – a són kívül. A megmosott combokat ebbe a pácba tesszük egy éjszakára. Másnap fogunk egy olyan sütőtálat, ami fedhető. A legjobb a fém tál vagy a római tál, azaz: cserépedény. Ebbe tegyük a combokat, sózzuk őket meg, majd öntsük rá a páclevet is. Más zsiradék nem kell, mert a bőrből kisül a zsír.
Lefedve, előmelegített sütőben 1 órán át süssük a combokat. Friss salátával vagy vegyes körettel fogyasszuk.
Népszerű cikkek a rovaton belül
Ha unod a lecsót, inkább grillezd a paprikát!
Méhpempő, az élet elixir
Kókuszzsír, az egészséges főzés alapja
Padlizsánkrém: Egészséges, finom és gyorsan elkészíthető
Cseresznye lekvár
Sztrapacska
Amerikai almás pite
Töltött alma
Buffalo csirke