
MTI
A versenyen idén is keresik a legjobb magánfőzött és bérfőzetett párlatot, a legeredményesebb magánfőzőt és bérfőzetőt, valamint a legeredményesebb bérfőzdét. Újdonság, hogy ezúttal díjazzák a legjobb kereskedelmi pálinkát és a legeredményesebb kereskedelmi főzdét is.
A fődíjak mellett champion, azaz kategóriagyőzteseket is hirdetnek, illetve arany, ezüst, bronz minősítéseket is kiosztanak.
Az év gyümölcse ezúttal az alma, a legjobb abból készült párlatot külön díjazzák majd.
Nevezni bárhonnan lehet, az elmúlt években érkeztek minták Szlovákiából, Romániából, Szerbiából, Ukrajnából és Izraelből is – közölték.
A beérkezett mintákat számítógépes adatbázisra építve szakmai zsűri bírálja június elején. Megvizsgálják, hogy a termék ízében, illatában tiszta-e, és hogy érezhető-e rajta az alapanyagként használt gyümölcs karaktere. Emellett a textúrát és az összbenyomást pontozzák.
A minták beküldésének határideje május 31., az eredményhirdetés szeptember 16-án lesz – olvasható a közleményben.
A 22. Gyulai Pálinkafesztivált szeptember 15-17. között rendezik meg.
MTI
A címlapfotó illusztráció, MTI-fotó
Népszerű cikkek a rovaton belül
Új kiadvány a toxinfertőzés megelőzéséért
Távozik posztjáról Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár
Folytatódott a talajok feltöltődése
Az idén is félmilliónyi kiskertben termelnek zöldséget saját célra
A terméshozamok előrejelzését és a növénybetegségek azonosítását segítő kutatási program indult
Jelentősen nőtt a hazai növényházi zöldségtermesztés minősége és versenyképessége
Új lehetőség a gazdálkodók számára az ökológiai célú vízpótlás
Magyar fejlesztésű technológia segítheti a gombatermesztést
Új gabonafajták előállítását szolgáló génszerkesztési eljárást fejlesztettek