
MTI / Kálmándy Ferenc
Az LMP 150 milliárd forintos élelmiszerönrendelkezési alap létrehozását javasolja a jövő évi költségvetésben – mondta az ellenzéki párt társelnöke a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.
Schmuck Erzsébet hangsúlyozta, az egyik legnagyobb kihívás az élelmiszerválság, éppen ezért az élelmiszerönrendelkezés megteremtése az egyik legsürgetőbb feladat.
Helyben termelt, egészséges élelmiszerekre van szükség a tömeggyártott, rossz minőségű ételek helyett – mondta.
Az ellenzéki politikus szerint ezt a célt szolgálná az élelmiszerönrendelkezési alap létrehozása, amely a családi gazdaságokat, közösségi termelést segítené, egyebek mellett tanyafejlesztéssel, rövid ellátási láncok kialakításával, a génbankok segítésével, a földhöz jutás támogatásával és a vízkészlet védelmével.
MTI
Fotó: MTI / Kálmándy Ferenc
Népszerű cikkek a rovaton belül
80 exportképes élelmiszeripari gyártó mutatkozik be az idei OMÉK-on
A fekete berkenye mellékhatásai és ellenjavallatai
Több mint 2400 vetélytárs legyőzésével lett a Kövér Pálinkafőzde kajszija 2025 Legjobb pálinkája
63 kockázatos élelmiszer miatt intézkedtek Magyarországon
Élelmiszeralapanyag-vizsgálati fejlesztéssel léphet a nemzetközi piacra egy magyar cég
Kolbásztök receptek
Medvehagyma tartósítása
Húsüzemet függesztett fel a Nébih azonnali hatállyal
Paradicsomfajták befőzéshez