A jó minőségű fölözetlen házi tejből készített aludttej igazi ínyencség. Elkészítése nem is lehetne egyszerűbb; a tejet kitöltjük egy edénybe, lefedjük (nem légmentesen!) és szobahőmérsékleten tároljuk egészen addig, amíg a tejsavbaktériumok a benne lévő tejcukrot tejsavvá nem alakítják. Nagyjából 24-36 óra alatt el is készül az ínycsiklandó finomság, az aludttej.
Az aludttej tápanyagtáblázata
TÁPANYAG | MENNYISÉG |
Energia (kcal) | 44 |
Fehérje (g) | 3,6 |
Szénhidrát (g) | 4,35 |
Zsír (g) | 1,22 |
Fotó: garabonciassajt.hu
Népszerű cikkek a rovaton belül
Ezek lettek az év gluténmentes kenyerei és péksüteményei
Egyes ősgabonáknak kiemelkedő a beltartalmi értékük
Különleges vasfelvétel zajlik a káposztafej belsejében
Gabonafélék és szerepük életünkben
Egészséges-e a kenyér?
A banán tápanyagtartalma
A zabkorpás zsemle tápanyagtartalma
Az ananász kalória- és vitamintartalma
Az árpagyöngy tápanyagtartalma