Huszonhat magyar kiállító mutatkozik be az Agrármarketing Centrum (AMC) három standján a SIAL Párizs élelmiszeripari szakkiállításon, a seregszemle ideje alatt zajló leginnovatívabb termékek versenyébe négy magyar készítményt is beválogattak – tájékoztatta az AMC az MTI-t.
A közlemény szerint október 19-23. között Párizs ad otthont a világ egyik legjelentősebb élelmiszeripari eseményének.
A kétévente megrendezett, csaknem 7500 kiállítót vonzó szakmai találkozón a hazai kiállítók exportképes termékeket kínálnak a szakmai látogatóknak, beszerzőknek.
Az AMC tájékoztatása szerint a magyar élelmiszeripari cégek követik az élelmiszeripari trendek változását, amit az is mutat, hogy idén négy hazai terméket is beválogattak az „Innovation Awards” versenybe.
Ezek között van a Panarini Kft. magyar tenyésztésű afrikai harcsából, illetve tokhalból, különleges eljárással készült halchips csemegéje, amelynek most kezdődik Magyarországon a piacra történő bevezetése.
Szintén beválogatták a Grapoila Kft. sárgabarackmagliszt alapú csokoládéját, ami a maga nemében egyedülálló újítás.
A Nobilis Zrt. két terméke is szerepel a válogatásban, a gyömbéres ízesítésű almaszirom, valamint a kurkumás, citromos, étcsokoládéba mártott mandula.
Az AMC jelezte, hogy más érdekességeket is találhatnak a magyar termékek iránt érdeklődő beszerzők.
Ezek között említették a hagyományos összetevőkből álló, de egy gyártástechnológiai újítás miatt három perc alatt kifőzhető száraztésztát, a kifejezetten háziállatok számára összeállított hidegen sajtolt olajkeveréket, valamint a gyógyteakeverékeket, mézeket, péksüteményeket és konzerveket.
A fagyasztott termékek forgalmazói külön standon mutatkoznak be, itt a különböző mélyhűtött zöldségek és gyümölcsök mellett nyúlhúsból, pulykahúsból készült termékeket, valamint félkész, mélyhűtött gombócokat is kínálnak.
A kiállítás ideje alatt az Agrármarketing Centrum élelmiszerexport-fejlesztési üzletága, a Hungarian Food Business Program is folyamatosan regisztrálja a beszerzőket – közölték.
MTI
Népszerű cikkek a rovaton belül
Nem csak főzelék készülhet a lencséből
Kelendő a minőségi pezsgő az év végén
Búcsúztassuk az óévet hazai virslivel!
Pályázzon tájjellegű étellel!
Egyre több halat eszünk!
Magyar gasztronómia a csúcson: tíz honi étterem nyert el idén Michelin-csillagot
A magyar sertéshús vásárlására hívja fel a figyelmet az agrárkamara
A globális élelmiszerárak több mint másfél éves csúcsra emelkedtek novemberben
Magyar éremesővel zárult a világ legrangosabb sajtversenye