Ez az étrend magában foglalja a „tücskökből készített darált húst” és a különböző rovarokat, amelyeket „hamburgerre emlékeztető” anyaggá őrölnek.
Egy brit kormány által támogatott csoport azt vizsgálja, hogyan lehetne a pszichológiai propagandával meggyőzni a lakosságot, hogy rovarokat kezdjen enni – adta hírül a V4NA.com hírügynökség.
A National Alternative Protein Innovation Centre (NAPIC) nevű intézet, amelyet a UK Research and Innovation, egy kormányzati szervezet finanszíroz, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése nevében, az Egyesült Királyság nettó zéró programjának részeként próbálja a lakosságnak eladni a „hús alternatíváit”.
Anwesha Sarkar professzor, a Leedsi Egyetemről, ahol a kutatóközpont székhelye lesz, a Telegraphnak elmondta:
„Szeretnénk az alternatív fehérjéket általánossá tenni egy fenntarthatóbb bolygó érdekében”.
Ez az étrend magában foglalja a „tücskökből készített darált húst” és a különböző rovarokat, amelyeket „hamburgerre emlékeztető” anyaggá őrölnek.
A kormányzati támogatás mellett a csoport 23 millió font támogatást is kap multinacionális cégektől és más vállalkozásoktól abban bízva, hogy az iparág évente 7 milliárd fontos bevételt hozhat nekik.
Mivel a NAPIC pontosan tisztában van azzal, hogy a lakosság alapvetően irtózik attól, hogy rovarokat fogyasszon, ezért lényegében agymosással akarják rávenni erre az embereket – és ezt el is ismerik, hívja fel rá a figyelmet a Modernity hírportál.
A kormány és az iparági szereplők úgy nevezett „nudging” technikákat, és nyilvános tájékoztatási kampányokat” fognak alkalmazni annak érdekében, hogy „meggyőzzék az embereket, hogy cseréljék le a steakjüket egy növényi alapú vagy laboratóriumban termesztett alternatívára”.
A „nudging” lényege – amelyet az üzleti életben szoktak főként alkalmazni – hogy finom utalásokkal vegyenek rá valakit arra, hogy azt tegye, ami számára a legjobb, vagy amit elvárnak tőle, de úgy, hogy megmaradjon az egyén döntési szabadsága.
A gazdák szerint ugyanakkor az, hogy az embereket rá akarják kényszeríteni arra, hogy rovarokat egyenek a hús helyett, árt az ágazatnak,
míg sokan úgy látják, hogy ez egy újabb szándékos kísérlet az emberek életszínvonalának csökkentésére, a nettó nulla kibocsátásra való törekvés részeként.
Címlapkép: Pixabay
Népszerű cikkek a rovaton belül
Ezt tapasztalta a Nébih az élelmiszerüzletek tejtermékrészlegén
Másfél millió eurós projekt indult a Sajó állapotának feltérképezésére
Bundesliga tippek a Rabona casino oldalán
A Magyarok Kenyere programban 25 fiatal agrárszakembert díjaztak
Guardiola az angol válogatott élére? Álom és valóság között
Az aszály ellenére javultak a magyar élelmiszergazdaság kilátásai
Jön a legizgalmasabb agrártechnológiai rendezvény!
Márton nap alkalmából is válasszuk a hazai liba- és kacsatermékeket!
A toportyánok miatt harmadával csökkent az őzállomány Békés vármegyében