A Winelovers Grand idén is széles betekintést nyújt a borok világába: könnyedebb fehérborok, rozék és gyümölcsös vörösborok mellett hagyományos eljárással készült pezsgők, hordóban érlelt, testesebb vörösborok, valamint természetes édes borok, tokaji aszúk is szép számmal lesznek kóstolhatók a standoknál – tájékoztatták az MTI-t a szervezők.
Közleményük szerint a legnagyobb választékot felvonultató Trifecta Teremben az érdeklődők a kóstolás mellett a hazai borászokkal találkozhatnak, a Csúcsborok és nemzetközi borok termében pedig külön asztalnál ülve tesztelhetik a borokat.
Az edukáció minden évben a rendezők kiemelt célja, ebben a Borkollégium és a londoni székhelyű Wine & Spirit Education Trust (WSET) lesz a partnerük. Az érdeklődők így a rendezvény egész ideje alatt ingyenes szakmai pop-up kóstolási tréningeken vehetnek részt.
A szervezők idén is 200 kedvezményes jegyet hoztak létre azoknak a 18-25 éves fiataloknak, akik az ingyenes borkóstolási tréningek egyikén szeretnének részt venni, és további 200 kedvezményes jegyet biztosítanak a borszakmában dolgozók számára is.
Az elkötelezettebb érdeklődők öt mesterkurzuson tájékozódhatnak olyan, „haladóbb” témákban, mint: English sparkling – a pezsgő angolul; Riesling of the world; Ecstasy of GOLD – Hogyan nyerjek aranyérmet egy nemzetközi borversenyen?; Napa Valley Cabernet Sauvignon, Vintage 2019; valamint Muzeális aszú 1940-től 1983-ig – áll a közleményben.
MTI
Népszerű cikkek a rovaton belül
Ökológiai bomba a vizeinkben
Amerikai konyha: Nyitott tér és modern életstílus
Pezsgőkből és aszúkból rendeznek kóstolót Budapesten
Pályázzon tájjellegű étellel!
Gyomirtó vegyszerek helyett itt a gyomirtó robot!
Magyar gasztronómia a csúcson: tíz honi étterem nyert el idén Michelin-csillagot
Pannonhalmi borász lett az Év Bortermelője
Egyre népszerűbbek a rozé borok Magyarországon
Csongrád lett 2024-ben az Év madárbarát települése