Az LMP 150 milliárd forintos élelmiszerönrendelkezési alap létrehozását javasolja a jövő évi költségvetésben – mondta az ellenzéki párt társelnöke a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.
Schmuck Erzsébet hangsúlyozta, az egyik legnagyobb kihívás az élelmiszerválság, éppen ezért az élelmiszerönrendelkezés megteremtése az egyik legsürgetőbb feladat.
Helyben termelt, egészséges élelmiszerekre van szükség a tömeggyártott, rossz minőségű ételek helyett – mondta.
Az ellenzéki politikus szerint ezt a célt szolgálná az élelmiszerönrendelkezési alap létrehozása, amely a családi gazdaságokat, közösségi termelést segítené, egyebek mellett tanyafejlesztéssel, rövid ellátási láncok kialakításával, a génbankok segítésével, a földhöz jutás támogatásával és a vízkészlet védelmével.
MTI
Fotó: MTI / Kálmándy Ferenc
Népszerű cikkek a rovaton belül
Egyre több halat eszünk!
Magyar gasztronómia a csúcson: tíz honi étterem nyert el idén Michelin-csillagot
A magyar sertéshús vásárlására hívja fel a figyelmet az agrárkamara
A globális élelmiszerárak több mint másfél éves csúcsra emelkedtek novemberben
Magyar éremesővel zárult a világ legrangosabb sajtversenye
Tovább bővült a HÍR védjegyes termékek köre
A májkrémeket tesztelte a Nébih
Elindult a #vadateszem kampány
Ezt tapasztalta a Nébih az élelmiszerüzletek tejtermékrészlegén