Az ananász kiváló C-vitamin forrás. Az ananász egyike a legnépszerűbb tengerentúli gyümölcsöknek. Számos jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre, mindemellett roppant finom. Termése C-vitaminban gazdag, így nagy szerepe lehet az immunrendszer erősítésében. Megtalálható benne a bromelin nevű enzim, amely elősegíti és megkönnyíti a fehérjék emésztését.
Ma már szerencsére nem csak konzerves termék formájában, hanem friss gyümölcsként is megvásárolhatjuk szinte minden élelmiszerüzletben.
Az ananász tápanyagtáblázata
TÁPANYAG | MENNYISÉG |
Víztartalom (g) | 65 |
Energia (kcal) | 129 |
Fehérje (g) | 0,83 |
Zsír (g) | 0,36 |
Szénhidrát (g) | 34 |
Kalcium (mg) | 25 |
Vas (mg) | 2,5 |
Foszfor (mg) | 27 |
Kálium (mg) | 320 |
Nátrium (mg) | 1,05 |
C-vitamin (mg) | 62 |
Népszerű cikkek a rovaton belül
A banán tápanyagtartalma
A zabkorpás zsemle tápanyagtartalma
Az aludttej tápanyagtartalma
Az árpagyöngy tápanyagtartalma
Boci tejcsokoládé tápanyagtáblázata
Az alföldi kenyér tápanyagtartalma
Az almás pite tápanyagtartalma
Az áfonya vitamin- és tápanyagtartalma
Az őszibarack vitamintartalma