A garnélarák fogyasztása vitamin- és ásványi anyag tartalma miatt is javasolt. Noha a garnélarák nem tartozik az általános élelmiszereink közé, magas B-vitamin, szelén, jód, kalcium és cink tartalma ajánlottá teszi a minél gyakoribb fogyasztását. A garnélarák fiatalít és erősíti az immunrendszert.
A garnélarák tápanyagtáblázata
TÁPANYAG | MENNYISÉG |
Víztartalom (g) | 78 |
Energia (kcal) | 90 |
Fehérje (g) | 18 |
Zsír (g) | 0,84 |
Szénhidrát (g) | 0 |
Rost | 0 |
Cukortartalom (g) | 0 |
A-vitamin (NE) | 4 |
A-vitamin (RAE) | 1 |
Alfa-karotin (mikrogramm) | 0 |
B1-vitamin (mg) | 0,024 |
B12 vitamin (mg) | 1,43 |
B2-vitamin (mg) | 0,017 |
B6 vitamin (mg) | 0,12 |
B8-vitamin (mg) | 80,9 |
Béta-karotin (mikrogramm) | 0 |
Béta-kriptoxantin (mikrogramm) | 0 |
C-vitamin (mg) | 0 |
Cink (mg) | 4,06 |
D-vitamin (mikrogramm) | 0 |
D-vitamin (NE) | 1 |
E-vitamin (mg) | 1 |
Egyszeresen telítetlen zsírsav (g) | 0,253 |
Folát (mikrogramm) | 11 |
Folsav (mikrogramm) | 0 |
Foszfor (mg) | 185 |
K-vitamin (mikrogramm) | 0 |
Kalcium (mg) | 96 |
Kálium (mg) | 232 |
Koleszterin (mg) | 146 |
Likopin (mikrogramm) | 0 |
Lutein-zeaxantin (mikrogramm) | 0 |
Magnézium (mg) | 43 |
Mangán (mg) | 0,065 |
Nátrium (mg) | 486 |
Niacin (mg) | 1,8 |
Pantoténsav (mg) | 1,66 |
Retinol (mikrogramm) | 1 |
Réz (mg) | 1,55 |
Szelén (mikrogramm) | 73,1 |
Telített zsírsav (g) | 0,208 |
Többszörösen telítetlen zsírsav (g) | 0,34 |
Vas (mg) | 0,3 |
Népszerű cikkek a rovaton belül
A banán tápanyagtartalma
A zabkorpás zsemle tápanyagtartalma
Az aludttej tápanyagtartalma
Az ananász kalória- és vitamintartalma
Az árpagyöngy tápanyagtartalma
Boci tejcsokoládé tápanyagtáblázata
Az alföldi kenyér tápanyagtartalma
Az almás pite tápanyagtartalma
Az áfonya vitamin- és tápanyagtartalma