Igazi tavaszi-nyári finomság, magyaros-görögös ízharmónia! A medvehagyma meg újra nagy divat!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 tk. só
1 ek. tejföl
15 dkg fetasajt
20 dkg vaj vagy margarin
1 csokor apróra vágott medvehagyma
2,5 dkg élesztő
1 tk. cukor
1 dl tej vagy víz
a kenéshez egy tojás, szezámmag
Az élesztőt a tejben vagy vízben a cukorral felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a sót, s belemorzsoljuk a fetát és a margarint vagy vajat. Elkezdjük gyúrni, majd hozzáadjuk a tejfölt, az élesztőt és az apróra vágott medvehagymát.
Az egészet összegyúrjuk és 30 percre letakarva pihentetjük.
Fél óra után kinyújtjuk ujjnyi vastagra, pogácsákat szaggatunk belőle vagy kockákra vágjuk a tésztát! Megkenjük a tojással és szezámmaggal megszórjuk!
200 fokon sütjük, míg piros nem lesz a teteje.
Címlapkép: Illusztráció / Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu
Népszerű cikkek a rovaton belül
Ha unod a lecsót, inkább grillezd a paprikát!
Méhpempő, az élet elixir
Kókuszzsír, az egészséges főzés alapja
Padlizsánkrém: Egészséges, finom és gyorsan elkészíthető
Cseresznye lekvár
Sztrapacska
Fehérboros-fokhagymás csirkecomb
Amerikai almás pite
Töltött alma