december 25, 2024

Római tálban sült csirkecomb

csirkecomb római tál

A római tálat cserépedénynek is nevezik. A klasszikus nyers formán kívül vannak mázas változatok is (pl. Korondi), melyek egy különös, egyedi ízt adnak ételeinknek. Nemcsak csirke, pulyka süthető benne, de töltött káposzta készítésére is kiváló.

Hozzávalók:
1/2 fej édes káposzta
1 kg krumpli
3-4 szál sárgarépa
csirkecombok
só, bors, kakukkfű
ételízesítő
egy pici olaj

Elkészítés:
Először a káposztát csíkokra szeleteljük, a tál aljára helyezzük, megszórjuk egy kevés sóval, borssal, ételízesítővel, majd erre tesszük a meghámozott negyedekre vágott krumplit és a megtisztított, karikára vágott sárgarépát, szintén fűszerezzük ételízesítővel, s egy pici sóval.

Erre ráhelyezzük a fűszerezett csirkecombokat, amit megszórunk egy kevés kakukkfűvel, ételízesítővel és meglocsoljuk egy kevés olajjal.

A tálat lefedjük és kb. 1,5 óra hosszáig sütjük a sütőben kb. 200 fokon, addig, amíg a combok szép pirosra nem sültek.