Egy bő negyed óra alatt elkészíthető izgalmas édesség! Az ünnepi asztalon is jól mutat, de ajándékba is kiváló!
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
8 cl rum
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
8-10 evőkanál fekete kakaópor
Elkészítés:
A vajat vagy margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a 2 tojássárgájával. A darabokra tört csokoládét vízgőz fölött állandóan kevergetve felolvasztjuk. Amint folyékonnyá válik, levesszük a gőzről és hozzáadjuk a rumot. Összedolgozzuk a vajkrémmel és hűtőbe tesszük dermedni 1-2 órára. Minél többet áll, annál jobb. Kivéve a hűtőből, vizes kézzel vagy kiskanállal apró gömböket formázunk a masszából, majd újra hűtőbe tesszük rövid időre.Ezután mindegyiket megforgatjuk átszitált kakaóporban vagy csokoládémázban, olvasztott csokiban hempergetjük meg.
Fotó: tesco.hu
Népszerű cikkek a rovaton belül
Ha unod a lecsót, inkább grillezd a paprikát!
Méhpempő, az élet elixir
Kókuszzsír, az egészséges főzés alapja
Padlizsánkrém: Egészséges, finom és gyorsan elkészíthető
Cseresznye lekvár
Sztrapacska
Fehérboros-fokhagymás csirkecomb
Amerikai almás pite
Töltött alma