Ha te sem preferálod a „bolti” dolgokat, szánj rá időt, hogy a Te fád ízléses és szép legyen. Csináld magad otthon a mézeskalácsot. Nemcsak szép, de tuti finom is lesz!
A házi mézeskalács
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg cukor
3 tojás
4 evőkanál langyos méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés őrölt fahéj
1 kávéskanál tört szegfűszeg
A díszítéshez:
Mandula, mazsola, dió, cukros tojásfehérjehab stb.
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, a tojást és a mézet a fűszerekkel masszává gyúrjuk, majd másfél centis lepénnyé nyújtjuk. Tetszés szerint formára szaggatjuk, pl. csillag, baba, szív vagy ami épp van. Kis betlehemest is formázhatunk.
A rávalókat apróra vágjuk (dió, mogyoró, mazsola) és rászórjuk. Cukros tojáshabbal megtöltött tortanyomóval is díszíthetjük, ezzel ragasztani is lehet az elkészült lapokat.
A kész pogácsákat kikent, kilisztezett tepsiben közepes lángon szárazra sütjük, vigyázva, hogy ne égjen meg a mazsola. Ha mézesünket karácsonyfadísznek szánjuk, sütés előtt kötőtűvel átlyukasztjuk a tésztát. A süti a fán meg fog keményedni. Ha el akarjuk fogyasztani, tartsuk fémdobozban!
Fotó: entescom.hu
Népszerű cikkek a rovaton belül
Ha unod a lecsót, inkább grillezd a paprikát!
Méhpempő, az élet elixir
Kókuszzsír, az egészséges főzés alapja
Padlizsánkrém: Egészséges, finom és gyorsan elkészíthető
Cseresznye lekvár
Sztrapacska
Fehérboros-fokhagymás csirkecomb
Amerikai almás pite
Töltött alma