Hozzávalók: 40 dkg liszt, 6 dkg light margarin, 24 dkg glukonon, 4 tojás, 1 sütőpor, 1,5 l 1,5%-os tej, 2 csg DIABETA diabetikus vaníliás cukor, 1 késhegynyi szódabikarbóna.
Tészta: 30 dkg lisztet 6 dkg light margarinnal, 4 dkg glukononnal, 1 egész tojással, a sütőporral, szódabikarbónával és 0,5l tejjel összegyúrunk. A kapott tésztából tepsi hátulján 3 lapot sütünk.
Krém: 3 tojás sárgáját 20 dkg glukononnal kikeverünk. A vaníliás cukorral, 1l tejjel és 10 dkg liszttel krémmé főzzük. A tojások fehérjét közben kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez adjuk.
A krémet a tésztára rétegezzük. A tetejére édesítőt, vagy diabetikus vaníliás cukrot szórunk.
Címlapkép: Illusztráció / nosalty.hu
Népszerű cikkek a rovaton belül
Ha unod a lecsót, inkább grillezd a paprikát!
Méhpempő, az élet elixir
Kókuszzsír, az egészséges főzés alapja
Padlizsánkrém: Egészséges, finom és gyorsan elkészíthető
Cseresznye lekvár
Sztrapacska
Fehérboros-fokhagymás csirkecomb
Amerikai almás pite
Töltött alma