Bármilyen más körettel is tálalható!
Hozzávalók:
1 fej lila káposzta
1 fakanálnyi zsír vagy néhány ek. olaj
pici víz
só, édesítő vagy cukor, köménymag, ecet
50 dkg kacsamáj és zsír a sütéshez
morzsolt kakukkfű
só, bors
Elkészítés:
Először a káposztát készítjük el. Kevés zsiradékon megpároljuk a leszelt káposztát, közben megsózzuk és édesítjük cukorral vagy édesítővel. Köménymag is kell hozzá, feltétlenül! Fedő alatt pici víz hozzáadásával puhára főzzük. A főzés befejezése előtt ecettel ízesítjük, ízlés szerint.
A májat megszabadítjuk a hártyáitól és vastagabb ereitől, kockákra vágjuk és megszórjuk morzsolt kakukkfűvel, rövid ideig hagyjuk állni, majd felforrósított zsírban 5 perc alatt folyamatos kavargatás mellett megsütjük. Sózzuk, borsozzuk.
Tányérra tesszük a káposztát, rá a májat és így tálaljuk!
Címlapkép: Illusztráció / cookpad.com
Népszerű cikkek a rovaton belül
Ha unod a lecsót, inkább grillezd a paprikát!
Méhpempő, az élet elixir
Kókuszzsír, az egészséges főzés alapja
Padlizsánkrém: Egészséges, finom és gyorsan elkészíthető
Cseresznye lekvár
Sztrapacska
Fehérboros-fokhagymás csirkecomb
Amerikai almás pite
Töltött alma