Bármilyen darált húsfajtából készíthetjük, legyen az marha, sertés, pulyka vagy csirke. Rizzsel vagy torilla chips-szel tálalható. Nagy előnye, hogy bonyolult előkészületek nélkül összedobható, így sietős napokra tökéletes megoldás.
Hozzávalók:
70 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
kevés olaj
1,5 doboz hámozott, darabolt paradicsom
2 doboz babkonzerv (1 vörös, 1 fehér)
1 doboz kukoricakonzerv
őrölt fahéj
oreganó
chili vagy erős pirospaprika
só
reszelt sajt
1 csomag tortilla chips
Elkészítés:
Kevés olajon a hagymát megfonnyasztjuk. Rátesszük a darált húst és fehéredésig hőkezeljük. Ráöntjük a paradicsomkonzervet, a babokat és a kukoricát. Elkeverjük, hagyjuk rotyogni. Fűszerezzük: sóval, oreganóval, fahéjjal és chilivel (chilis bab fűszerkeveréket is használhatunk). Kb. 15 perc múlva megkóstoljuk, s ha kell, utóízesítjük. A hús teljes puhulásáig főzzük. Tálaláskor megszórjuk sajttal és tortilla chips-et adunk mellé.
Népszerű cikkek a rovaton belül
Ha unod a lecsót, inkább grillezd a paprikát!
Méhpempő, az élet elixir
Kókuszzsír, az egészséges főzés alapja
Padlizsánkrém: Egészséges, finom és gyorsan elkészíthető
Cseresznye lekvár
Sztrapacska
Fehérboros-fokhagymás csirkecomb
Amerikai almás pite
Töltött alma