Egy óriási kalóriabomba, de Húsvétkor lehet a család és a gyerekek kedvence!
Hozzávalók:
A piskótához:
7 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál vanília aroma
A krémhez:
1 csomag (40g) vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
3 evőkanál cukor
1 teáskanál vanília aroma
5 dkg mazsola
3 cl rum vagy 1 teáskanál rumaroma
5 dl tejszín
2 csomag habfixáló
1 teáskanál zselatin
A díszítéshez:
5 dl tejszín
2 csomag vaníliás cukor
3 csomag habfixáló
Elkészítés:
A piskótához a tojások sárgáját és fehérjét különválasztom. A fehérjét kemény habbá verem, majd a sárgáját az aromával és a cukorral szintén robotgéppel habosítom 1-2 percig. Utána a két tojásos masszát a liszttel és a sütőporral jól eldolgozom. Előmelegített sütőben megsütöm. Ha a piskóta kihűlt, 3 részre vágom.
Amíg a piskóta sül elkészítem a vaníliás alapot. Ehhez a pudingport a tejjel és a cukorral meg az aromával jól elkeverem, és vízgőzre téve sűrű krémmé főzöm. (Amennyiben rendes sütőrumot használsz, azt csak a végén keverd a krémhez, ha már készen van.) Hagyom teljesen kihűlni.
A mazsolát kb. 1 dl vízzel felforralom, majd jól leöblítem, lecsöpögtetem.
Az 5 dl tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem.
A zselatint kb. 0,5 dl hideg vízben feloldom, majd mikróban felforralom.
A tejszínt a vaníliás krémmel meg a mazsolával robotgép 1-es fokozatán eldolgozom, hogy teljesen homogén legyen, utána a kihűlt zselatint belecsorgatom, és azt is elkeverem benne.
A krémet a 3 tortalap között egyenletesen elkenem, és ha marad, akkor még mehet a tetejére is. Jó, ha ezután legalább 1 éjszakát pihen a hűtőben.
A díszítéshez a fél liter tejszínt a vaníliás cukorral meg a habfixálóval kemény habbá verem, bevonom vele a tortát, majd tetszés szerint díszítem.
Népszerű cikkek a rovaton belül
Ha unod a lecsót, inkább grillezd a paprikát!
Méhpempő, az élet elixir
Kókuszzsír, az egészséges főzés alapja
Padlizsánkrém: Egészséges, finom és gyorsan elkészíthető
Cseresznye lekvár
Sztrapacska
Fehérboros-fokhagymás csirkecomb
Amerikai almás pite
Töltött alma